Nicaragua-prosjektet


Fjordbluesfestivalen så dagens lys i 2004 på øya Lindholmen i Vestfjorden.
Alle musikerne spiller gratis. Overskuddet fra festivalen brukes til å drifte to musikkskoler i Nicaragua for til sammen 50 barn og unge. Dette har blitt prosjektets hovedmål og en viktig grunn til at mange mennesker besøker oss hvert år, den andre helgen i august, og at artistene fortsatt spiller gratis.


Vårt engasjement i Nicaragua blir meget godt mottatt av våre publikummere, og en ny dimensjon er knyttet til festivalen: Vi hjelper barn på andre siden av jordkloden til et bedre liv.
Vi driver altså to musikkskolegrupper oppe i fjellene i Esteli, en by som ligger 800 meter over havet i Nicaragua. Våre lærere, som tidligere levde av å spille på restauranter om kvelden, der de fikk lov, har sluttet med dette og jobber kun for oss, 6 dager i uka. De får 5 USD i timen og lønnes for 12 timer i uka. I tillegg får de ekstra betalt for lang kjørevei til den ene musikkskolen, samt litt penger til mat. Lønnen er nok til å forsørge deres familier, og det har gitt barna i familien muligheter til å studere. I tillegg til at 50 barn får en verdifull og meningsfull fritid.


Vi finansierer også gitarer, fløyter, papir og blyanter, samt en del materiell og utstyr til vår samarbeidspartner Movedupce.
De siste årene har festivalen blitt arrangert på Gokstad kystlag.